Muzikale familievoorstelling De Prins en de trom in kasteel Hernen

Foto: Ton Rothengatter

Tijdens de voorjaarsvakantie speelt en zingt Hannafloor de Roos van Theater de Rode Maan tweemaal in de verwarmde Grote Ridderzaal van kasteel Hernen. Ditmaal vertelt Hannafloor het verhaal van de Prins en de Trom.

Aansluitend kunnen kinderen met hun (groot)ouders het kasteel bezoeken.

Verrassing

Hannafloor van Theater de Rode Maan neemt haar accordeon weer mee naar kasteel Hernen. Samen met een Afrikaanse trom en een verrassing zorgt ze voor rust en dynamiek in de theatervoorstelling.
Een prins die niets anders wil dan zijn trom bespelen, loopt weg uit het paleis van zijn vader. Dan raakt hij de trom kwijt. Als iemand hem vraagt of hij een prinses wil bevrijden, is zijn antwoord: “Ik hoef eigenlijk geen prinses. Ik ben op zoek naar een trom, daar draait mijn zoektocht om.” De prins reist verder en dit zou geen sprookje zijn als het niet goed afliep. Een afwisselend sprookje over autonomie, afkeer en liefde voor de liefde…

Muzikaal Verteltheater

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, sagen en klassieke vertellingen en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hannafloor de Roos.

Informatie

  • Datum: vrijdag 16 en zondag 18 februari 2024
  • Tijden: 10.30 – 12.00 uur (aansluitend bezoek kasteel)
  • Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen.
  • Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en
  • museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van fysieke kaart. Leuk voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen.
  • Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen</
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen