Opvanglocatie Winkelsteeg langer open

Foto: Gemeente Nijmegen

De tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers op Sportpark Winkelsteeg zou 1 maart sluiten. Het COA heeft laten weten dat het niet lukt om voor alle bewoners vóór 1 maart een andere plek te vinden.

Naar verwachting is twee maanden langer nodig voor verdere afbouw van de locatie. Sinds eind januari geldt er al wel een instroomstop. Dit betekent dat de plekken niet meer worden opgevuld als bewoners van de noodopvang naar andere locaties (door)verhuizen.

Twee maanden te lang

Het gemeentebestuur heeft bij het COA aangegeven twee maanden te lang te vinden, ook omdat de gemeente omwonenden en betrokkenen al eerder om begrip hebben moeten vragen voor een verlenging. Het gemeentebestuur begrijpt dat het COA volledig afhankelijk is van de medewerking van andere gemeenten om voor voldoende opvangplaatsen en huurwoningen elders in het land te zorgen.

De gemeente Nijmegen heeft in april 2023 samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een Tijdelijke Gemeentelijke Opvanglocatie (TGO) voor 1.200 personen op sportpark Winkelsteeg geopend.

Woningbouw

Het uitgangspunt van de gemeente Nijmegen is altijd geweest dat we mensen die op de vlucht zijn, niet op straat laten staan. Het gemeentebestuur doet er alles aan om het COA te bewegen om de uitplaatsing te versnellen omdat Nijmegen op de Winkelsteeg zo snel mogelijk wil starten met de voorbereidende werkzaamheden voor woningbouw.

Omdat het  archeologisch onderzoek en andere werkzaamheden in fasen worden opgepakt,  loopt de bouwplanning geen vertraging op.

Voor verdere informatie zie: gemeente Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen