Koor Our Choice presenteert 16 en 17 maart De Passion in beweging

Foto: Our Choice

Our Choice uit Weurt geeft voor de vierde keer op geheel eigen wijze invulling aan het Passieverhaal, met pakkende gesproken teksten en een reeks bekende Nederlandstalige nummers die onderdeel zijn van het verhaal.

Ellis Verboort, dirigente van het koor, verwoordt het als volgt: “Iedereen kent het Passie­verhaal, maar wij vertellen het met muziek van deze tijd. Het is bijzonder dat gewone popnummers zo toepasselijk zijn voor een verhaal dat al zo oud is! Dat spreekt mensen aan en is de kracht en de opzet van The Passion.”

Extra aansprekend is de keuze voor een Nederlandstalig repertoire. “Het Nederlands is heel goed te begrijpen en we willen dat het jong en oud aanspreekt.”

Voor jong en oud

Our Choice bestaat al ruim 26 jaar. Het koor kenmerkt zich door steeds meer aansprekende projecten te organiseren, zoals Passion-uitvoeringen, zomerfestivals en deelname aan diverse evenementen in de regio (o.a. Dickensfestival Druten, Vrijpop Beuningen).

Ook voor dit jaar en volgend jaar, staan er diverse projecten/uitvoeringen op het programma, waarmee ze de inwoners van Maas & Waal (en daarbuiten) gratis willen blijven verrassen met prachtige zang, muziek en entertainment. Dit kan enkel door inkomsten van ledencontributies, bijdrage van parochiebestuur en vrijwillige bijdragen van sponsoren en publiek. Voor meer informatie over het koor en hun evenementen, neem een kijkje op hun website. (www.ourchoiceweurt.nl)

Energie en enthousiasme

The Passion is een geweldig mooi project. Kijk alleen al naar het landelijke succes van The Passion die elk jaar op tv wordt uitgezonden. Koor Our Choice wil met dit project opnieuw de inwoners van Maas & Waal ontmoeten, binden en boeien.

Het koor zelf kijkt iedere editie van de Passion enorm uit naar dit project! De energie en het enthousiasme is voelbaar. Ook het koor zelf is dus een reden om het project vaker uit te voeren. Het is een hechte groep met veel saamhorigheid, waar iedereen voor elkaar klaar staat.

Vorige edities

De vorige edities van de Passion-uitvoeringen (in 2013, 2015 en 2017; in 2020 kon de Passion helaas niet doorgaan vanwege Corona) waren een groot succes. Het werd zo goed bezocht dat er steeds meer uitvoeringen gegeven zijn. Nu voor de komende Passion in het weekend van 16 en 17 maart 2024, staan er zelfs vijf uitvoeringen gepland. Ook nu weer is de toegang gratis, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Herkenning en verwondering

Het project heeft de naam ‘De Passion in beweging’. Dat is precies wat het koor wil doen: mensen in beweging krijgen. Vandaar dat de vijf uitvoeringen gaan plaatsvinden in en om de Andreaskerk in Weurt. De tekstgroep van het koor heeft het verhaal prachtig en eigentijds verwoord met verwijzingen naar actualiteiten in onze huidige samenleving, waardoor iedere bezoeker herkenning en verwondering zal ervaren.

Kippenvel en tranen

Na de vorige edities, kreeg het koor mooie reacties van het publiek. Mensen vinden de liedjes ontroerend, krijgen kippenvel en tranen in de ogen. Sommige mensen zijn de vorige edities naar alle voorstellingen gekomen. “Die waardering maakt, dat je het keer op keer wil blijven doen,” aldus een woordvoerder van Our Choice.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen