Jos Buijs nieuwe voorzitter Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland

Foto: Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland heeft per 15 februari een nieuwe voorzitter. Jos Buijs volgt Johan Kruithof op die al begin februari afscheid nam na vijf jaar voorzitterschap.

Jos Buijs is één van de mensen die het Jeugdfonds Sport en Cultuur Gelderland komen versterken Hij kijkt er naar uit om samen met de andere bestuursleden te werken aan meer bekendheid van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Even voorstellen

Buijs heeft zijn hele werkzame leven in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste twintig jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur van Reade in Amsterdam. Daarnaast heeft hij vele nevenfuncties bekleed in het toezicht en besturen. Buijs is getrouwd en heeft drie zoons en vijf kleinkinderen. In het verleden heeft hij hardgelopen en tennis gespeeld. Wandelen doet hij bij voorkeur in de bergen. Daarnaast houdt hij erg van lezen.

Mooie doelstelling

Jos Buijs: “Het Jeugdfonds Sport en Cultuur vind ik maatschappelijk zeer relevant. Als je dan benaderd wordt voor de functie van voorzitter van een stichting met zo’n mooie doelstelling dan kun je dat niet weigeren. Het gaat natuurlijk om het vormgeven van de doelstelling, en deze verder uit te bouwen zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen aan een sportieve of culturele activiteit. Dat zie ik ook als mijn opdracht. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de andere bestuursleden te werken aan meer bekendheid van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Gelderland is een grote provincie en er zijn altijd ‘witte vlekken’. Daar zal het bestuur zich voor moeten inzetten met haar netwerk om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders te bereiken. Daar doen we het voor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen