Inloopavond herontwikkeling centrumzijde station op 29 februari

Foto: Nijmegen Nieuws

Op 29 februari avond brengen de gemeente Nijmegen, ProRail, NS Stations en de provincie Gelderland je op de hoogte van de uitkomsten van het onderzoek naar het vernieuwen en verbeteren van het stationsgebied.

Voordat hier een besluit over genomen wordt, laat de gemeente tijdens deze inloopavond de mogelijkheden zien voor het gebied.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de avond. Aanmelden is niet verplicht maar als je aanmeldt, krijg je een reminder en heeft de gemeente  een beeld van het aantal bezoekers.

Stationsgebied klaar voor de toekomst

Het aantal reizigers en bewoners van het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe. Daarom wil de gemeente de centrumzijde van het station een gebied maken dat klaar is voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen reizen en verblijven. Ook de Rijksoverheid heeft hiervoor geld ter beschikking gesteld. De onderdelen waar we aan de centrumzijde van het station naar kijken, zijn:

  • Busstation en bushalte lijn 10
  • Fietsenstallingen
  • Noord-zuid fietsroute
  • Stationshal
  • Voorplein en looproutes tussen stad en station

Waar gaat de avond over?

Het project zit in de verkenningsfase. In deze fase onderzoeken we welke mogelijkheden er zijn om het gebied klaar te maken voor de toekomst. Vorig jaar is de aftrap geweest. Tijdens bijeenkomsten konden mensen actief mee denken en doen. Het einde van de verkenningsfase komt in zicht. Dit jaar vindt besluitvorming plaats door bestuurders over het project. Tijdens een inloopavond laat de gemeente zien wat het onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. Je kunt tijdens de avond uw reactie achterlaten. Een samenvatting van deze reacties worden meegegeven aan de bestuurders in de besluitvorming.

Hoe ziet de avond eruit?

Tijdens de avond kun je langs posters lopen waarop de keuzemogelijkheden van het gebied te zien zijn. Er hangen ook schetsontwerpen van de verschillende mogelijkheden voor bijvoorbeeld het busstation en de fietsroute. Medewerkers van het project staan klaar om meer te vertellen en vragen te beantwoorden. Ook kunt je een reactie achterlaten op wat je gezien hebt en wat je de bestuurders mee wil geven wanneer zij een besluit moeten nemen.

Datum en locatie

  • Bijeenkomst: inloopavond station Nijmegen centrumzijde
  • Datum: 29 februari 2024
  • Tijd: inloop tussen 19.00 en 21.00 uur
  • Locatie: Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen