Mevrouw Ogterop speelt ‘De kant van Ada’ van schrijver Peter Middendorp

Foto: Bart Grietens

Theatergezelschap Mevrouw Ogterop en schrijver Peter Middendorp zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. In de voorstelling ‘De kant van Ada’ schetsen zij een krachtig en kwetsbaar portret van een vrouw die moet leven met een gruwelijke waarheid.

Het is het vervolg op Middendorps ‘Jij bent van mij’. De voorstelling is op 9 maart om 20.30 te zien in Lux in Nijmegen.

‘Jij bent van mij’

In 2018 verscheen ‘Jij bent van mij’ van Peter Middendorp (shortlist Bookspot Literatuurprijs, winnaar Groninger Boekenprijs), een indringende en veelbesproken roman over Tille Storkema. Dertien jaar lang verzweeg de boer de verkrachting van- en moord op een zestienjarig meisje. Al die tijd leefde Tille zonder enige verdenking door, samen met zijn vrouw Ada en hun twee kinderen.

Mevrouw Ogterop belicht de kant van Ada. Wat wist zij? Had Ada kunnen weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? Wat was haar aandeel, wat is haar schuld? En hoe leef je door nadat zoiets uitkomt?

Gruwelijke waarheid

Mevrouw Ogterop en schrijver Peter Middendorp schetsen in deze theatermonoloog een kwetsbaar en krachtig portret van een vrouw die moet leven met een gruwelijke waarheid. Dunselman: “Wat ik zo intrigerend vind aan Ada is haar verhouding met ‘de waarheid’. Ik kan niet anders denken dan dat ze deze naar haar hand heeft gezet, zoals wij dat allemaal in meer of mindere mate doen. Of het nou bewust of onbewust ging, ze heeft een andere kant op gekeken. Als ze echt helemaal van niks heeft geweten, dan heeft de waarheid háár niet aangekeken.”

Live muziek

De monoloog wordt gespeeld door Lotte Dunselman en muzikaal begeleid door het jonge talent Isa Zwart.  Ria Marks regisseert de productie. Peter Middendorp schrijft de monoloog. Het is de eerste keer dat Middendorp een theatertekst schreef. Naast de theatertekst schreef Middendorp een gelijknamig boek. Dit boek ligt nu in de boekhandels.

Meer informatie: mevrouwogterop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen