Altijd wat nieuws te beleven op Fort Pannerden

Foto: Fort Pannerden

Bij Fort Pannerden kun je altijd weer iets nieuws beleven. Vanaf vandaag kun je weer Virtual Reality games spelen en eind van de maand bezoekt de Paashaas met een gouden ei het fort!

Van 2 maart tot 4 april 2024 is de VR Game Schatkamer van Gelderland op Fort Pannerden te spelen. Het Virtual Reality spel reist na de periode op Fort Pannerden naar de volgende locatie. Grijp dus snel je kans, kom langs, en beleef de geschiedenis van Gelderland zoals je het nog nooit gezien hebt. En: trotseer de elementen op Fort Pannerden!

Reizen door de tijd met VR

In het VR spel heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. Deze moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd, om het natuurlijke verloop van de Gelderse geschiedenis te herstellen. Twee spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken de spelers de geschiedenis van Gelderland. Door puzzels op te lossen en goed samen te werken, kunnen zij de Gelderse geschiedenis herstellen.

Het spel is onderdeel van het project ‘Schatkamers van Gelderland’ en in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen. Beleef de Gelderse geschiedenis nu op geheel nieuwe wijze op Fort Pannerden.

Het Gouden Ei en de Paashaas

Speciaal voor de kinderen: in het Paasweekend zondag 31 maart en maandag 1 april, kunnen kinderen op zoek naar het Gouden Ei! Heb je hem gevonden? Dan wacht je een bijzondere verrassing! En….op Tweede Paasdag komt de Paashaas op bezoek! En wat voor Paashaas!

Het fort verder verkennen

De gidsen van Fort Pannerden laten je graag alle details van Fort Pannerden zien. Er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour Fortverhalen mee, doe de puzzeltocht ‘Expeditie Pannerden’ of speel het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanon demonstratie behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in ons restaurant.

Informatie

  • Met de Museumkaart is de toegang gratis (behalve een toeslag voor het Elementsspel).
  • Zie voor meer informatie: www.fortpannerden.eu
  • Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.

Fort Pannerden

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen