Inschrijving geopend voor Zevenheuvelentrail, NK Trailrunning en Zevenheuvelenhike

Foto: NN Zevenheuvelenloop

De inschrijving voor de derde editie van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike op zaterdag 21 en zondag 22 september is geopend.

Net als vorig jaar vinden op zaterdag het NK korte trail en NK lange trail plaats bij de Zevenheuvelentrail. Het parcours van het kampioenschap over de langste afstand is iets uitgebreid tot 60 kilometer.

Museumpark Orientalis

De start en finish van de Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike zijn net als in 2023 in Museumpark Orientalis. Vanaf dit park midden in de natuur rondom Berg en Dal en Nijmegen gaan de routes onder andere door de bossen van de But, het Landgoed van Jurgens, de Duivelsberg en de Elyzeese Velden. Deelnemers aan de Zevenheuvelentrail hebben de keuze uit afstanden van 7, 14, 21, 28, 42 en 60 kilometer. Hikers kunnen kiezen uit 7, 14, 21 en 28 kilometer.

14 kilometer vorig jaar uitverkocht

In 2023 waren alle startbewijzen voor de 14 kilometer uitverkocht. Hiermee was de 14 kilometer de populairste afstand. Op de afstanden tot en met 21 kilometer kunnen 1000 deelnemers per afstand meedoen, op de langere afstanden is plaats voor 500 lopers per race.

NK Trailrunning

Ook dit jaar komen de beste trailrunners van Nederland weer naar de Heilig Landstichting voor het Nederlands kampioenschap. De officiële door de Atletiekunie erkende Nederlandse titelstrijd gaat over 28 kilometer (NK korte trail) en 60 kilometer (NK lange trail). Deelnemers aan de langste afstand krijgen meer dan 1.200 hoogtemeters voorgeschoteld. Ook de andere afstanden vormen door het grote aantal hoogtemeters een uitdaging. Deelnemers aan de 14 kilometer overbruggen bijna 400 hoogtemeters, deelnemers aan de 21 kilometer krijgen ruim 550 hoogtemeters voor de voeten.

KION Kinderloop

Voor kinderen van de basisschool vindt op zondag 22 september de KION Kinderloop plaats. Samen met alle kinderen uit hun groep doen zij een warming-up waarna ze een ronde van 400 meter (groep 1 t/m 4) of 800 meter (groep 5 t/m 8) over Museumpark Orientalis lopen. Voor ieder kind ligt aan de finish een medaille klaar.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Inschrijving

Inschrijven

De inschrijving voor de Zevenheuvelentrail, het NK korte en lange trail, de Zevenheuvelenhike en de KION Kinderloop is geopend via www.zevenheuvelentrail.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen