Boys Won’t Be Boys is een ode aan én aanklacht tegen het begrip man

Foto: Dorien Hein

Stadsschouwburg en De Vereeniging, Lux en de Lindenberg presenteren met de wervelende theaterhappening Boys Won’t Be Boys hun vierde Programma voor de stadvoorstelling.

Een vrolijke voorstelling die vooroordelen en stereotyperingen over mannelijkheid doorbreekt met een kleurrijke parade aan spelers. Boys Won’t Be Boys is op zaterdag 6 april te zien in de Lindenberg.

Speels en gevarieerd

Programmeur Arianne Perez-Koelman (Lindenberg): “Boys Won’t Be Boys is niet slechts een voorstelling, het is een terugkerende theatrale happening. De voorstellingen zijn speels en gevarieerd en door de wisselende cast is elke avond anders. Op kunstzinnige wijze worden vooroordelen en stereotypen doorbroken, dat vind ik erg mooi en waardevol.”

Verhalen over mannelijkheid

Boys Won’t Be Boys geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium en is een wervelende vrijplaats voor een diverse talentvolle groep spelers. Niemand past precies in het hokje man en precies dat wordt gevierd. Door een keur aan verhalen te delen op het podium worden vooroordelen en stereotypen doorbroken om zodoende dichter bij elkaar te komen. Host van de avond is de met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede.

Cast in Nijmegen

Boys Won’t Be Boys doorbreekt al meer dan vijf jaar de mannelijke norm. Het initiatief groeide uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker. De spelers die aan de voorstelling in de Lindenberg meedoen zijn onder andere Rikkert van Huisstede (host), Julian Bohn, Lito Mabjaia, Nic Bruining, Bebe Berak Bebek, Mark Groeneveld en Vincenzo Turiano.

De tekst gaat verder onder de foto.

aanklacht

Initiatiefnemer Rikkert van Huisstede

Theatermaker, zanger (met een bereik van vier octaven) en dichter Rikkert van Huisstede (1993) speelde van 2016 tot 2018 zijn eerste one man show Zou jij het zijn waarna hij startte met Boys Won’t Be Boys. In 2021 werd hij bekend bij het grote publiek door mee te doen aan het twintigste seizoen van De Slimste Mens, waar hij opstond voor alle mannen die afwijken van de stereotype ‘machoman’, onder andere door het dragen van een korte jurk en pumps.

Programma voor de Stad

Met Programma voor de stad bieden de drie Nijmeegse podia – Lindenberg, Lux en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Dit seizoen staat naast Boys Won’t Be Boys nog De Joardy show van Jim Deddes & Oscar Aerts op het programma op woensdag 22 mei in de Stadsschouwburg.

Informatie & kaartverkoop:

Boys Won’t Be Boys van Rikkert van Huisstede is te zien op zaterdag 6 april om 20.00 uur in Lindenberg Cultuurhuis. Kaarten (€ 19,50) zijn te koop via: delindenberg.com/boys

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen