Geert van Nispen gaat op 1 juni rennen door de Pyreneeen voor Parkinson

Foto: Geert van Nispen

Om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte van Parkinson gaat Nijmegenaar Geert van Nispen opnieuw rennen. Deze keer door de Pyreneeën. Hij start op 1 juni.

Geert van Nispen: “Ik ren voor mijn moeder, voor alle anderen met deze vreselijke ziekte en voor iedereen die met de gevolgen van deze ziekte te maken heeft. Ik ren voor ParkinsonNL. Help jij ook mee?”

Steeds een beetje minder

Zijn moeder heeft de ziekte van Parkinson en inmiddels ook Parkinson-dementie, vertelt Geert van Nispen. “Parkinson-dementie maakt dat mijn moeder problemen heeft met het ophalen van informatie, trager denkt en spreekt en dat het vermogen tot abstract denken afneemt. Het besef van plaats en tijd is weg, net als het kortetermijngeheugen. De afgelopen maanden gaat het snel steeds een beetje minder, ze gaat zichtbaar achteruit. Ook haar man Herman, die de volledige zorg op zich neemt, heeft het zichtbaar zwaarder. Parkinson eist zijn tol en is (nog) niet te stoppen.”

Informatie en doneren

Voor de tweede keer gaat Geert van Nispen daarom rennen om geld op te halen voor onderzoek naar Parkinson. Meer informatie over Geert en zijn actie kun je vinden op: Geertvannispen.

Direct doneren kan via deze link.

Of op de actiepagina van ParkinsonNL.

Parkinson

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen