Kunstenaar Into the Black Hole komt met audiovisuele performance op 4 april

Foto: Valkhof Museum

Op 4 april verrast kunstenaar Richard Bolhuis, onderdeel van tentoonstelling Into the Black Hole van Valkhof Museum, studenten en bezoekers op de campus van samenwerkingspartner Radboud Universiteit.

Met zijn performance Undercurrent versmelten intuïtief tekenen en audiovisuele installaties deze dag in de fietsenstalling van het Erasmusgebouw. Wandel de kelder in en laat je meezuigen in de magie van zijn installatie, meditatieve soundscapes en live improvisatie op sarangi.

Work in progress

Stip voor stip, streep voor streep. Zeven maanden lang werkt kunstenaar Richard Bolhuis op basis van zijn intuïtie aan zijn tekeninstallatie Spheres voor het pop-up museum, op het Keizer Karelplein en op de campus van samenwerkingspartner Radboud Universiteit. Hij legt hierin verbanden tussen het heel kleine, de micro-organismen van het myceliumnetwerk, en het heel grote, het sterrenstelsel. Zijn werk op straat spiegelt beide werelden die samen ons leven tekenen. Het is een ongoing project. Gewapend met penseel en een pot witte inkt werkt hij iedere week aan de installatie. Delen vervagen door het weer, de wind en voetstappen. Door er vaker overheen te gaan, ontstaat er een gelaagd werk.

In tekentrance

Op 4 april verplaatst Bolhuis zich van de straat naar de fietsenstalling van de Radboud Universiteit. Daar brengt hij de audiovisuele installatie en performance Undercurrent. Voor de ogen van bezoekers tekent hij intuïtief en vloeit de installatie samen met de omgeving. Zijn meditatieve soundscapes, die verspreid over verschillende ruimtes op gitaarversterkers worden afgespeeld, transformeren doorlopend. Sarangi-speler Vincent Swierstra improviseert over de soundscapes.

Informatie

  • Wanneer: Donderdag 4 april. Van 12:30 – 15:30 tekent Bolhuis verder aan zijn installatie.
  • Tussen 15:30 – 17:30 voegt Vincent Swierstra zich bij hem en start de performance met soundscapes.
  • Locatie: Fietsenkelder Erasmusgebouw, Radboud Universiteit Nijmegen. Erasmusplein 1, 6525 HT Nijmegen.
  • Prijs: Gratis toegankelijk, ook voor niet-studenten Radboud Universiteit Nijmegen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen