Speciale Drakenweek in de meivakantie bij kasteel Hernen

Foto: Kasteel Hernen

In de meivakantie staan draken centraal in kasteel Hernen. Kinderen die gek zijn op draken, kunnen met hun (groot)ouders hun hart ophalen tijdens de speciale drakenweek.

Er zijn twee drakenkamers waar ze van alles kunnen zien, doen en leren over draken.

Drakenvangers

Voor de stoere drakenvangers is de ruimte boven gereserveerd: daar is van alles te zien over draken, zoals een echte drakenzwaard, en leer je hoe je draken kunt vangen. Daarnaast is er een echte drakenschedel te zien. Ook komen kinderen te weten  hoeveel soorten er waren. In de week van 28 april t/m 5 mei is dat en nog veel meer te ontdekken in de drakenkamers van kasteel Hernen.

Drakologie

Voor wie nog veel meer wil leren over Draken, kan op 1 mei in de ochtend, voordat het kasteel voor anderen open gaat, een cursus volgen bij een echte professor. In de ridderzaal geeft hij les in Drakologie.

Informatie en reserveren

De kaartverkoop is gestart op de website van kasteel Hernen. Zaterdag 27 april is kasteel Hernen gesloten in verband met Koningsdag.

  • Datum: zondag 28 april, woensdag 1, donderdag 2, zaterdag 4 en zondag 5 mei
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen bij Nijmegen
  • Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon van geldige pas.
  • Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen