Lasse Schöne plakt er nog één jaar aan vast

Foto: NECmedia

Lasse Schöne gaat nog één jaar door met voetballen. De aanvoerder heeft na meerdere gesprekken met de trainer en directie de afgelopen periode de knoop doorgehakt om nog één seizoen door te gaan.

Daarmee gaat Schöne (37) net als in zijn eerste periode bij N.E.C. de periode van vier jaar volbrengen. De Deen kwam van 2008 tot en met de zomer van 2012 namelijk al uit voor N.E.C. In de zomer van 2021 streek hij opnieuw neer in Nijmegen. Tussentijds kwam hij uit voor Ajax, Genoa en sc Heerenveen. Hij speelde 219 wedstrijden in het rood-groen-zwart en is met 441 Eredivisieduels de buitenlander met de meeste wedstrijden in de Nederlandse competitie ooit.

Man van de club

Technisch directeur Carlos Aalbers: “De ervaring en routine van Lasse blijven een meerwaarde voor N.E.C. We hebben veel respect voor zijn staat van dienst als echte man van de club. Het hoofddoel voor een speler is altijd wedstrijden spelen, maar Lasse is realistisch genoeg dat dat met de grote concurrentie op het middenveld komend seizoen niet altijd het geval zal zijn. We zijn blij dat Lasse nog één seizoen voor het Nederlands voetbal behouden blijft.”

N.E.C. TV

Schöne licht in gesprek met N.E.C. TV toe waarom hij ervoor heeft gekozen nog één seizoen te voetballen: “Ik heb er elke dag nog zoveel plezier in. De successen van afgelopen seizoen geven mij nog steeds veel voldoening. Ik kijk er enorm naar uit om alles wat ik zo leuk vind aan het voetbal nog één keer mee te maken komend seizoen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen