Nieuwe fietsenstalling Fietstransferium niet bekend bij treingangers

Foto: Nieuws.nl

Veel Nijmegenaren zijn niet op de hoogte van de nieuwe gratis fietsenstalling onder Doornroosje. Het Fietstransferium is alweer een paar maanden open, maar staat nog altijd voor meer dan de helft leeg.

De fietsenstalling ligt rechts naast het station, onder Doornroosje. Een prima locatie voor treingangers om hun fiets te stallen. Waarom zetten mensen dan alsnog hun fiets in de overvolle fietsenstalling links van het station? Nijmegen.nieuws.nl vroeg het aan 42 fietsers.

‘Ik ken het niet’

Van de 42 ondervraagden wisten 19 niet van het bestaan van de nieuwe fietsenstalling af. “Overdekt? Wat fijn”, merkt Renske (23) meteen op. Niet alleen blijft je fiets droog bij het Transferium, ook is er beveiliging aanwezig.

Ook Petra (49) wist niet van het bestaan van de nieuwe fietsenstalling af. Toen wij haar aanspraken was ze juist op zoek naar haar fiets. “Misschien kan ik hem daar sneller terugvinden.”

Toch heeft de gemeente flink gelobbyd voor de nieuwe fietsenstalling. Drie weken terug nog kregen alle fietsen in de stalling links van het station een label waarin werd verwezen naar de hoeveelheid ruimte in het Fietstransferium.

20150402_152608

Makkelijker

Maar waarom stalt de rest hun fiets niet in het veilige, droge Transferium? “Deze plek is mij toch bekender”, geeft Lonneke (22) toe. “Het voelt ook alsof het dichterbij het station ligt.”

Sommigen maken gebruik van beide stallingen. Bijvoorbeeld de 59-jarige Renauld. “Normaal gesproken zet ik hem daar -wijzend naar Doornroosje-, maar nu moest ik voor twee minuten even op het station zijn, en zette ik hem snel hier.”

Ook Ruud (28) maakt al gebruik van de nieuwe fietsenstalling. “Alleen kwam ik deze keer van de andere kant aanfietsen, en lag dit op mijn route.”

Het fietstransferium heeft ruimte voor 3500 fietsen, is gratis en beveiligd. De ingang is tussen Doornroosje en het politiebureau in.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen