Man (73) valt van fiets, fiets wordt gestolen

Foto: Willemijn Hoogveld

Een 73-jarige man heeft zondagmiddag bij een val met zijn racefiets zijn heup gebroken en een hoofdwond opgelopen. Terwijl hij in het ziekenhuis werd verzorgd, namen onbekenden zijn handgemaakte fiets mee.

Jan Verhaaren, het 73-jarige slachtoffer uit Grave, was aan het trainen voor de Alpe d’Huzes, weet de Gelderlander te vertellen, toen hij op de Zevenheuvelenweg in Groesbeek ten val kwam. Om onbekende redenen ging hij in een lichte bocht onderuit en raakte zwaar gewond. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De gewonde werd per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

‘Stevige ketting’

Getuigen beweren dat de politie de racefiets wel probeerde mee te nemen naar het ziekenhuis, maar dat die niet in de auto paste. Daarop zou de fiets met een ‘stevige ketting’ aan een paal zijn vastgezet, zodat familie hem later kon ophalen. Toen zij enkele uren na het ongeval de fiets op kwamen halen, troffen zij een doorgeknipt kettingslot aan.

“Wie doet nou zoiets”, zegt schoonzoon Henri Janssen. “Mijn schoonvader is nu drie keer getroffen. Hij breekt zijn heup en raakt gewond aan zijn hoofd, hij kan de Alpe d’Huzes niet meer fietsen en hij is zijn mooie fiets kwijt.”

Mensen worden gevraagd uit te kijken naar de fiets. Zij is handgemaakt, en heeft de naam Engelaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen