Etam Groep vraagt uitstel van betaling aan

Foto: Willemijn Hoogveld

Na de V&D en de Blokker lijkt nu ook Miss Etam in zwaar weer te zijn. De winkelketen bevestigt aan RTL Nieuws dat het uitstel van betaling heeft aangevraagd.

In het persbericht schrijft Etam Groep: “De directie streeft er naar dat gedurende de surseance van betaling zowel de winkels als de webshops open blijven. Ook hoofdkantoor en distributiecentrum blijven vooralsnog operationeel.”​

Concurrentie

Volgens het bedrijf is de surseance het gevolg van ‘de toegenomen druk op de Nederlandse moderetailmarkt en de sterke opkomst van e-commerce.’ Ondanks vernieuwingen lukte het het Etam naar eigen zeggen ‘onvoldoende om zich aan deze nieuwe marktomstandigheden aan te passen.’

Reorganisatie

In januari dit jaar is een reorganisatie in gang gezet. “Dan is het schokkend dat al zo snel daarna uitstel van betaling wordt aangevraagd”, aldus Martijn den Heijer, bestuurder van vakbond CNV aan RTL Nieuws.

De vakbond hoopt dat het bedrijf binnenkort wordt doorgestart, zodat werkgelegenheid behouden kan blijven. “Bij de reorganisaties is de afgelopen twee jaar al stevig ingegrepen. De oplossing voor Etam moet daarom niet meer worden gezocht in verdere personeelsreductie.”

Familiebedrijf

De Etam Groep werd in 1924 opgericht door Julius Korijn, en is nog steeds in handen van de familie. Het bedrijf timmerde afgelopen jaren flink aan de weg, maar boekte desondanks miljoenenverliezen. Het familiebedrijf werd tot begin dit jaar geleid door John van der Ent, die sinds begin maart de nieuwe topman van warenhuisconcern V&D is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen