Jongens vinden mortiergranaten

Foto: Willemijn Hoogveld

Twee tieners van 13, Maikel en Rick, hebben twee explosieven gevonden bij het Driehuizerbos in Nijmegen. Volgens de politie gaat het om twee mortiergranaten. De 2 vrienden komen uit Nistelrode en Boekel en waren met een metaaldetector op zoek naar interessante voorwerpen.

De explosieven hebben een afmeting van 30 bij 10 centimeter en zijn gevonden bij een klein hondenveldje. Maikel en Rick wisten direct wat ze moesten doen, want de 2 vrienden hebben al eerder een handgranaat in Brabant gevonden, ze hebben de politie ingelicht. De granaten worden opgehaald door de EOD (explosieve opruimings dienst), totdat deze aanwezig zijn blijven de explosieven op hun vindplaats liggen, er is geen ontploffingsgevaar.

Hondenveldje

“We vonden ze bij een klein hondenveldje, ongeveer 15 tot 20 meter van het pad af.” De jongens weten wat ze moeten doen, eerder vonden ze al een handgranaat in Brabant. Ze waarschuwden de politie. Maandag werden de granaten opgehaald door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Tot die tijd bleven de projectielen op hun vindplaats liggen, maar ze waren wel goed verstopt door de politie.

“Als je niet weet dat ze er liggen, zijn ze niet makkelijk te vinden”, zegt een woordvoerder van de politie. “Er is geen direct ontploffingsgevaar, maar we adviseren mensen hoe dan ook dit soort explosieven met rust te laten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen