Verlengde Waalbrug krijgt vorm

Foto: Willemijn Hoogveld

Het verlengde van de Waalbrug krijgt vorm. De nieuwe brug, die over de nevengeul gaat, moet nog voor de Vierdaagse opengaan voor het verkeer. Dat meldt Ruimte voor de Waal.

Het thema Verlengde Waalbrug bestaat uit drie onderdelen: de Verlengde Waalbrug, de Parmasingelbrug en het Bastion. De werkzaamheden zijn 1 augustus 2013 gestart nadat de tijdelijke omleiding aan de oostzijde van de Prins Mauritssingel op 29 juli 2013 in gebruik is genomen. Deze tijdelijke omleiding is nodig om de Verlengde Waalbrug te kunnen bouwen en het verkeer over de Prins Mauritssingel te laten doorstromen.

rvdw-04478_5-def1

Credits: Ruimte voor de Waal

Naam

Inwoners hebben massaal nieuwe namen bedacht voor de nieuwe wandelbrug, die naar het eiland loopt, en voor de nevengeul. Bijna 1000 mensen kwamen met suggesties. Een jury die bestaat uit burgemeester Hubert Bruls, Joke Cuperus van Rijkswaterstaat, bewoner Jan Rikken, Dichter des Vaderlands Anne Vegter en architect Laurent Ney bepalen uiteindelijk wie de winnaars zijn. Voor de twee winnaars is er een ballonvlucht voor twee personen boven Nijmegen. De namen voor de brug en de nevengeul worden door de jury voordragen bij de gemeenteraad. Die stelt uiteindelijk de namen vast.

Het werk op en rond de Waal moet eind dit jaar helemaal klaar zijn.

Lees ook: