Van Nijmegen naar Maastricht zonder overstap

Foto: Willemijn Hoogveld

Arriva heeft van de provincie Limburg de OV-concessie toegewezen gekregen. Dat betekent dat er straks van Nijmegen naar Maastricht kan worden getreind zonder over te stappen. Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad dinsdag.

Deze ‘Maas-Express’ verbindt Maastricht, Sittard, Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen zonder overstap.

De treindienst maakt onderdeel uit van het aanbod dat Arriva heeft gedaan. Nu moeten reizigers uit Zuid-Limburg nog in Roermond overstappen op de door Veolia geëxploiteerde Maaslijn. Straks kunnen reizigers uit Limburg zonder overstap naar Nijmegen.

Spionagerel

De provincie wijst dinsdagmiddag zo goed als zeker de Deutsche Bahndochter aan als nieuwe treinvervoerder in Limburg. Arriva werd in april bij de aanbesteding tweede achter NS-dochter Abellio. Die raakte echter in opspraak wegens spionage bij concurrent Veolia. De provincie gaf daarop aan het contract met Abellio te willen verscheuren, maar liet in het midden of er opnieuw aanbesteed zou worden of dat verliezer Arriva zou doorschuiven. Nu dit laatste gebeurt, lijkt eind 2016 nog haalbaar als startmoment.

Arriva onderscheidt zich vooral op het gebied van treinverkeer van Abellio. De treindienst Maastricht– Nijmegen wordt gestart zodra de Maaslijn is geëlektrificeerd.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen