Kids Zomerweken met Drakologie op kasteel Hernen

05 jul , 13:28 Nieuws
kasteel hernen kids zomerweken kasteelse spelen
In de zomervakantie, van 23 juli t/m 18 augustus, zijn er weer de Kids Zomerweken op kasteel Hernen. Iedere dag dat het kasteel is opengesteld is er iets extra’s te doen voor kinderen.
Dit jaar staan de Kids Zomerweken in het teken van: Kasteelse spelen. Kinderen kunnen samen middeleeuwse (bord)spelletjes doen, meedoen aan het grote ganzenbord en pijl en boog schieten op kasteel Hernen deze zomer!

Extra activiteitenprogramma

Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat voor spelletjes er in de middeleeuwen werden gespeeld. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten of het grote ganzenbord spelen.

Leer alles over Draken

Wegens groot succes in de meivakantie komt professor Leonardus dell Drach in de zomervakantie terug op kasteel Hernen met de cursus ‘Drakologie’. Op dinsdag 23 juli en dinsdag 6 augustus kan iedereen die meer over draken wil weten, naar het kasteel komen voor een echte drakencursus! Er zijn leuke proefjes om te doen, kinderen leren een heus drakenschrift en er wordt gezocht naar de huisdraak van kasteel Hernen! Kinderen gaan op zoek naar sporen van de draak, zoals pootafdrukken, drakeneieren en heuse drakenmest. In de cursus leren de kinderen welke draken er allemaal zijn en wat ze eten. Aan het eind van de cursus ontvangen de kinderen een heus certificaat!

Spectaculaire beleving

Naast alle leuke activiteiten, is er op Hernen van alles te beleven en te ontdekken. Naast de rondgang met de pratende lantaarn, is de publiekspresentatie over de verdwenen toren te bezoeken. Spectaculair, omdat dit verhaal wordt verteld met de nodige licht - en geluidseffecten. Een ware beleving! Als klap op de vuurpijl is er op de zondagen 4, 11 en 18 augustus een heuse ambachtenmiddag!

Informatie

  • Datum: Zomervakantie 23 juli t/m 18 augustus 2024
  • Tijd: 13.00 - 17.00 uur.
  • Locatie: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 - Hernen
  • Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis
  • Drakologiecursus: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00
  • Reserveren noodzakelijk: Dat kan via www.glk.nl/hernen . Alles onder voorbehoud van wijzigingen. Op de website staat het actuele programma.
hernen drakologie trot 19 09