Radboud Universiteit staat op de Vierdaagse

27 jun , 12:45 Nieuws
persreisvierdaagse2023 28
Tijdens de Vierdaagsefeesten van 13 t/m 19 juli is er naast muziek, feest en lekker eten ook ruimte voor verdieping. Verschillende Radboud-wetenschappers zullen in Nijmegen de mooiste kanten van hun onderzoek laten zien, onder andere op Stek, bij Lux en op het Mariënburgplein.

13 juli: Mariënburgplein - Kidslab

Het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot een laboratorium voor kinderen. Op zaterdag kun je meedoen met allerlei proefjes van Radboud-wetenschappers: puzzel mee met een escaperoom over magnetisme, programmeer een robot en ontdek hoe micro-organismen helpen bij het zuiveren van afvalwater. Op zondag en maandag kun je testen hoe goed je kunt opereren in de Radboudumc Kinder-OK en op dinsdag ga je op ontdekkingstocht door het heelal in een opblaasbaar planetarium.

16 juli: alumni event Mariënburgplein

Tijdens deze inspirerende namiddag kun je luisteren naar een boeiende lezing van een toonaangevende Radboudonderzoeker. Ontdek de nieuwste inzichten en ontwikkelingen en laat je inspireren. Na de korte lezing in filmhuis Lux is er een gezellige borrel op het Mariënburgplein.

Hele week: Radboud bij Stek

Radboud Reflects en de Radboud Universiteit programmeren verdieping op stadseiland Stek. Tussen concerten en workshops door, geven Radboud-wetenschappers elke avond tussen 19.30-20.00 een toegankelijke lezing over hun vakgebied. Hoe verhouden mensen zich tot de Waal? Hoe zag Nijmegen eruit in de Romeinse tijd? En hoe ontwikkelen mensen een emotionele band met een stad zoals Nijmegen?