Steun Geert van Nispen bij zijn strijd tegen Parkinson

16 sep , 13:13 Nieuws
geert van nispen spaanse pyreneeen
Maandag 9 september was het zover. Geert van Nispen stond toen aan de start van een grootse uitdaging: het verbeteren van de Fastest Known Time (FKT) op de GR11.
Een 840 kilometer lange route door de Spaanse Pyreneeën met 44.000 te overbruggen hoogtemeters. Deze extreme inspanning is gekoppeld aan een goed doel, namelijk het vragen van aandacht voor de ziekte van Parkinson en het inzamelen van donaties voor ParkinsonNL.
De uitdaging
Geert van Nispen: "Gemotiveerd door een eerdere tocht, wil ik de snelste tijd ooit neerzetten. De huidige FKT staat op 16 dagen, 6 uur en 59 minuten, en is gevestigd door de Zwitserse trailrunner Mario Hipleh. Ik ga de uitdaging aan om deze tocht in iets meer dan 15 dagen te volbrengen, volledig self-supported."
Bewustwording creëren voor Parkinson
Dit avontuur is meer dan een sportieve uitdaging voor Geert van Nispen. "Het is een diepe persoonlijke missie voor mijn moeder die ruim 10 jaar geleden gediagnosticeerd werd met Parkinson. Met het verleggen van mijn eigen fysieke en mentale grenzen wil ik geld inzamelen en bewustwording creëren voor onderzoek naar Parkinson. ‘Gewoon doen!’ is mijn levensmotto. Met deze poging hoop ik niet alleen mijn eigen grenzen te verleggen, maar ook anderen te inspireren om hun dromen na te jagen en iets terug te doen voor de maatschappij. De gevolgen van Parkinson die ik bij mijn moeder van dichtbij zie raken mij diep en motiveren mij om me in te zetten voor de strijd tegen deze ziekte."
Het bericht gaat verder onder de foto.
<br>
Geert en zijn moeder Janneke
Volg dit avontuur
Volg Geerts voortgang live via www.geertvannispen.nl/live-tracking. Op de website https://geertvannispen.nl worden regelmatige updates en achtergronden over dit avontuur gedeeld. Daarnaast worden InstagramLinkedIn en Facebook ingezet voor het delen van dagelijkse updates.
Overige informatie
                                  https://live.trail-tracking.com/FKTGeertvNispenGR11/