Wat als autorijden niet meer vanzelfsprekend is? Kies voor het OV!

25 okt , 19:56 Nieuws
mjj 20240709 ov 213
NS
Kun je niet meer zelf autorijden, maar wil je toch af en toe bij vrienden koffiedrinken, gezellig uit eten of bij familie op bezoek, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van anderen?
Reis dan zelfstandig en ontspannen met het openbaar vervoer (OV). Bent je onzeker over het reizen met de trein of de bus en kun jedaarbij wel wat hulp gebruiken? Ga dan naar het gratis OV-inloopspreekuur op:
  • Datum:          dinsdag 5, 12 en 26 november                                                                                                     
  • Tijd:                10.30 – 12.00 uur
  • Locatie:          Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen
Loop vrijblijvend binnen
Tijdens een inloopspreekuur kun je persoonlijke vragen stellen aan speciale OV-ambassadeurs. Zij kunnen advies geven over bijvoorbeeld de aanschaf, het opladen of de werking van de OV-chipkaart. Over het in- en uitchecken bij verschillende vervoerders, de buurtbus en andere vervoersmogelijkheden in uw regio. Je kunt vrijblijvend binnenlopen en de OV-ambassadeurs nemen rustig de tijd om uw vragen te beantwoorden.
“Ik heb problemen met mijn ogen en zal daardoor binnenkort niet meer kunnen autorijden. Daarom verdiep ik me nu alvast in het reizen met het openbaar vervoer. Dan kan ik toch zelfstandig naar vrienden, familie of gewoon een leuk uitstapje maken.”
Peter (73 jaar)<br>.
Wil je, net als Peter, zo lang mogelijk zelfstandig blijven reizen, maar ben je onzeker over reizen met het openbaar vervoer? Kom dan vrijblijvend langs tijdens het inloopspreekuur en laat je informeren. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
Telefonische spreekuren
Liever telefonisch advies? Dat kan! Je kunt dagelijks bellen met één van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Zij zitten voor je klaar om je telefonisch te helpen.
Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.
  • Maandag- t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   
  • Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   
  • Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur   
Over de OV-ambassadeurs
De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.  
De OV-ambassadeurs helpen je graag op weg!