Burgemeester aanwezig bij viering 99e Dies Natalis Radboud Universiteit

Foto: Radboud Universiteit

Burgemeester Bruls en wethouder Grete Visser zijn morgen, 20 oktober, aanwezig bij de feestelijke viering van de 99e Dies Natalis Radboud Universiteit.

De Dies Natalis is een bijeenkomst voor alle medewerkers en studenten, ter ere van de verjaardag van de stichting van de universiteit.
Het programma van deze Dies Natalis staat in het teken van het thema ‘kansen’.

Over de Dies Natalis

Op donderdag 20 oktober 2022 viert de Radboud Universiteit haar 99e Dies Natalis met een academische zitting en een eucharistieviering. De viering vindt plaats van 14.00 tot circa 15.30 uur in de Aula van de universiteit. Voorafgaand aan de academische zitting vindt er van 10.30 tot 11.30 uur een eucharistieviering plaats in de Studentenkerk.

Uitreiking Universiteitspenning

Tijdens de Dies Natalis zijn er diverse culturele bijdragen en worden er een aantal onderscheidingen uitgereikt.De Radboud Universiteitspenning in brons wordt jaarlijks uitgereikt aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Radboud Universiteit. Dit jaar gaan de Universiteitspenningen naar René Hagels, Hoofd Educational & Study Facilities, en Mirjam Ernestus, hoogleraar Psycholinguïstiek.

Optreden Clean Pete

Tijdens de Dies Natalis treedt ook het Nederlandse popduo Loes en Renée Wijnhoven, beter bekend als Clean Pete, op.Het optreden van Clean Pete bestaat uit cello, gitaar en tweestemmige zang en zal in het teken staan van het thema van de Dies Natalis: kansen.

Het is mogelijk zowel de eucharistieviering als de academische zitting bij te wonen middels een livestream.

Reacties

Cookieinstellingen