Nijmeegse student strijdt tegen ebola

Foto: Publiek domein

De Nijmeegse student Koen Vendrik is nauw betrokken in de strijd tegen ebola. Samen anderen heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van een applicatie en een waterdichte case voor tablets die artsen en verpleegkundigen sinds kort gebruiken in ebola-gebieden.

Het ROC Nijmegen, waar Vendrik momenteel laatstejaars student Mediadesign is, publiceerde maandagmiddag een interview met de jongeman.

Wat hebben jullie precies gemaakt binnen het Buendia-project?
“In eerste instantie ging het om het maken van een applicatie voor het efficiënter en zorgvuldiger om kunnen gaan met patiëntgegevens van Ebola-patiënten. Tot voor kort ging de vastlegging en overdracht van deze gegevens op papier en mondeling. Alles wat in aanraking met patiënten gekomen is, moet normaliter gedesinfecteerd of vernietigd worden. Vandaar de keuze voor papier of mondeling bij gebrek aan een alternatief.”

“De applicatie via een tablet bood uitkomst. Zo is een tablet handzaam en worden de gegevens in een database geregistreerd. Een van de belangrijkste problemen is: hoe desinfecteer je een tablet en hoe is de tablet goed te gebruiken rekening houdend met de beschermende kleding van de artsen en de verpleegkundigen? Bij het bedenken van een oplossing voor deze problemen is Google Nederland en later ook USA aangesloten. Google heeft de custom-made case voor de tablets gemaakt. Deze case is waterdicht en goed te desinfecteren. Daarnaast dus goed te gebruiken met de beschermende kleding aan.”

Lees het hele interview hier terug.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen