Wereldkampioen Perry Ubeda weerbaarder dan ooit tevoren.

Foto: Perry Ubeda

Perry Ubeda wie kent hem niet in Nijmegen, ’’onze Perry’’ zoals hij in menig kroeg wordt genoemd. De 9 voudig wereldkampioen kickboxen, straalt nog steeds , energiek en snel zoals vroeger in de ring. Zoals hij menig tegenstander verbaasde met zijn snelle stoten wisselingen en flexibele traptechnieken , zo overvalt hij mij met zijn waterval aan woorden.

Perry begon op jonge leeftijd met het kickboksen, hij liet er alles voor staan. Kickbokser dat wilde hij worden, misschien wel wereldkampioen. De jongeman uit de Wolfskuil wilde zich een weg omhoog graven, en dat is hem zeker gelukt.

Reeds op 10 jarige leeftijd stond de kleine Perry in de ring, en winnen dat deed hij en dat bleef hij lang doen, zijn laatste kickbox partij is alweer ruim 5 jaar geleden, een inval partij tegen Nicky Holzken, die nu zelf ook een topper is. Wel heeft Perry later nog het eerste bokstoernooi in Carre met 4 wedstrijden op een avond gewonnen, dit was een unicum in de bokswereld.
perry bokszak
Nu na zijn actieve vechtsport carrière is Perry nog steeds druk met zijn sport. De ’’oude sportschool ’’ is er niet meer, Perry was toe aan een normaal gezinsleven waar hij s’avonds thuis is om met zijn dochtertje en vriendin gezellig op de bank te zitten.’’ Goede tijden slechte tijden kijken ’’ het lesgeven in een kickboks school is meestal s’avond en dat wilde hij dus niet meer.

Een inkomen was er wel altijd, al ruim 20 jaar is Perry zelfstandig ondernemer en zet dit nu voort met zijn ’’Weerbaarheids Centrum’’ waar hij les geeft aan jongeren in opdracht van Overheidsinstellingen. Jongeren met een motorische storing of met een gedragsstoornis worden door de ex bokser begeleid, zo ook vrouwen die door geweld een angststoornis hebben opgelopen helpt hij om de maatschappij weer te kunnen verdragen.Ook geeft Perry al 8 jaar kickboks trainingen aan studenten van de Radboud universiteit.

Het ’’Weerbaarheids Centrum’’ is zo ingericht dat cliënten met een beperking privé 1 op 1 met Perry kunnen werken zonder de aanwezigheid van andere sporters, dit ter bescherming en privacy van de cliënt.

perry ring

Om dit alles in goede banen te kunnen doen heeft Perry de opleiding ’’vechtsport docent’’ gevolgd bij het NIVM. Daar wordt de focus gelegd op het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke thema’s en problematiek middels de inzet van vechtsport als instrument . Weerbaarheid en de psychologie ervan dat is wat centraal staat.

Perry is een tevreden man die ervan geniet om met blote voeten op de mat te staan en mensen te begeleiden of als sparrings partner te fungeren voor een geslaagd zakenman die even zijn dagelijkse frustratie van zich af wil slaan ‘’ ja dan moet ik nog weleens aan de bak tegen een 30 kilo zwaardere tegenstander, maar mijn ervaring slaat me er doorheen, heerlijk toch’’ zegt Perry.

Perry is nog steeds sport ambassadeur voor de gemeente Nijmegen en is altijd bereid een handtekening te geven of een foto te laten maken. ‘’ Ik drink weleens een biertje met de vierdaagse feesten, maar als een kind dan op de foto wil, dan gaat het biertje weg , ik wil het goede voorbeeld geven’’

Nijmegen is trots en zal trots blijven op Perry.

Voor meer informatie over het Weerbaarheids Centrum kunt u contact opnemen met:
Perry 06-53666644 of klik hier

Tweede Oude Heselaan 181C

Nijmegen