Eefke Mulder krijgt nog steeds bijzonder gevoel bij Gouden medaille

Foto: youtube

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 20 februari 2015 oud-hockey international Eefke Mulder met haar teamgenoten van het Mixed Hockeyclub Nijmegen

Ultieme top
Met 115 interlands op haar naam, een Europese titel, wereldtitel en een Olympische gouden medaille is Mulder een groot kampioen. En dat begon allemaal in Nijmegen, eerst bij ZOW en later bij het hoger spelende NMHC. Daar rent Eefke al snel als jonkie tussen de dames.

Blessureleed
In de beginjaren bij het Nederlands elftal krijgt Eefke veel last van blessures: ‘achteraf denk ik dat ik teveel last had van spanningen, en dat slaat op je spieren’. Mulder zegt het tophockey vaarwel, verlaat Oranje, keert terug naar NMHC en maakt een paar jaar later een ijzersterke comeback.

Groot gezin
Sinds afgelopen jaar woont Eefke in de Heilig Landstichting, met haar vriendin en maar liefst 6 kinderen. Als de kinderen van de zus van haar vriendin in korte tijd hun ouders verliezen, besluiten Eefke en haar vriendin de 4 kinderen verder op te voeden. Het is een heftige periode: ‘het begint als een soort logeerpartij, maar langzaamaan groei je naar een familie’.

Bron: omroep gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen