NEC loert naar records in de Jupiler League

Foto: Willemijn Hoogveld

NEC heeft zondagmiddag met 2-1 van Almere City FC gewonnen. De ploeg van Ruud Brood is niet te stoppen. De jongens hebben namelijk nog drie belangrijke records in de Eerste Divisie die ze graag nog even verbreken voordat ze naar de Eredivisie gaan.

Hoogste puntenaantal ooit

Het huidige record staat op naam van RKC Waalwijk. Zij pakten in het seizoen 1987/88 omgerekend naar het driepuntensysteem 96 punten. NEC heeft na de overwinning op Almere 95 punten, en heeft dus nog drie wedstrijden (FC Den Bosch, Jong Ajax en VVV-Venlo) om twee punten te pakken. Moet te doen zijn toch?

Grootste voorsprong op de nummer twee

Ook dit huidige record is van RKC Waalwijk, uit datzelfde seizoen. Zij eindigden toen met 26 punten voorsprong op de nummer twee (BV Veendam). NEC heeft momenteel een voorsprong van 24 punten op FC Eindhoven, die tweede staat.

Doelpuntenrecord

NEC kan het RKC van 1987/88 nóg een record afpakken. De Waalwijkers maakten in dat successeizoen 104 doelpunten. NEC staat dit seizoen al op 94 treffers, dus moeten de Nijmegenaren nog tien keer scoren in de laatste drie duels om ook dat record van RKC af te pakken.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen