Voetbalclubs willen 2 vrijwilligers in kleedkamer jeugdteams

Foto: Publiek domein

In de kleedkamers van Nijmeegse voetbalclubs moeten tijdens alle trainingen en wedstrijden van jeugdteams minstens twee vrijwilligers aanwezig zijn. Dit hebben de voetbalverenigingen met elkaar afgesproken naar aanleiding van een zedenzaak bij AWC in Wijchen in 2013.

Met deze maatregel willen de verenigingen een zo veilig mogelijk sportklimaat voor hun leden creëren, zegt Ad Frik, voorzitter van de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen, de koepelorganisatie van voetbalclubs in de stad, aan De Gelderlander.

Zedenzaak

In 2013 was een Nijmeegse jeugdtrainer betrokken bij een zedenzaak in AWC Wijchen. De KNVB heeft deze man onlangs nog na een veroordeling bij de rechter het lidmaatschap ontnomen. Het afgelopen seizoen nog was hij tot de winter jeugdtrainer bij het Nijmeegse Oranje Blauw.

Deze vereniging stuurde hem weg toen zij hoorde van een rechtszaak voor de Arnhemse rechtbank begin dit jaar tegen de Nijmegenaar. De rechtbank veroordeelde de man in maart onder meer voor het in bezit hebben van pornografische foto’s van twee toen minderjarige spelers (16 jaar) van het Wijchense AWC.

Hij kreeg een werkstraf van 150 uur en 150 dagen gevangenis, waarvan 136 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

 

Reacties