Uit

Nog twee dagen eten bij Happietaria Nijmegen in Malden

Foto: Bestuur Happietaria

Happietaria Nijmegen is een pop-up restaurant dat elke twee jaar opgezet wordt om geld op te halen voor een goed doel. Het dagelijks bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten die lid zijn van de vijf christelijke studentenverenigingen in Nijmegen.

Zij runnen het restaurant op vrijwillige basis samen met een groot team van medestudenten.

Kerkplein Malden

Tot en met 25 maart zijn gasten van harte welkom in Malden op het Kerkplein 12 om lekker te komen dineren. Zo biedt Happietaria een leuke manier voor iedereen om een steentje bij te dragen aan het goede doel! Het doel van dit jaar: toekomstperspectief bieden aan jongeren in Haïti.

Kansarme jongeren

De winst die tijdens de ‘draaimaand’ gemaakt wordt, gaat naar een project in Haïti. De organisatie Tearfund heeft daar samen met lokale partners het Agri-business project opgezet. Het doel is om duizend kansarme jongeren hun talenten op een nuttige manier in te leren zetten. Daarnaast leren ze bedrijfsvaardigheden waarmee ze in de toekomst een eigen bedrijfje kunnen starten.

Gerechten uit de streek

Naast dat Happietaria het opgehaalde geld doneert aan het project, probeert het ook bewustwording voor het project te creëren door bijvoorbeeld gerechten te serveren die typisch zijn voor de streek. Ook informeren ze gasten in het restaurant over het project door uitleg en foto’s op de placemats. Happietaria is de afgelopen jaren succesvol gebleken niet alleen in het ophalen van geld, maar ook in het samenbrengen van mensen van alle leeftijden in een provisorisch maar desondanks gezellig en professioneel ogend restaurant.

Ongedwongen sfeer

Het feit dat het restaurant gerund wordt door vrijwillige studenten die niet altijd ervaring hebben met horeca, maakt dat er een ongedwongen sfeer heerst waarin iedereen zijn best doet om de gasten een leuke avond uit te bezorgen! Reservering kan via www.happietaria.nl/nijmegen

 

Reacties

Cookieinstellingen