Burgemeester loopt vandaag mee met de Pride Walk

Foto: Gemeente Nijmegen

Burgemeester Hubert Bruls loopt vandaag, woensdag 21 juli, mee met de Pride Walk vanaf de Stevenskerk. Op de traditionele Roze Woensdag van de Vierdaagse staat Nijmegen stil bij de LHBTI+-gemeenschap.

Tegenwoordig is Roze Woensdag één van de grootste LHBTIQ+ feesten van Nederland. Maar dit is niet altijd zo geweest. Hier ging namelijk een lange geschiedenis aan onrust en geweld vooraf. Lees hierover meer op de speciale Roze Woensdagpagina van de Vierdaagse.

Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse wordt van 20-23 juli gelopen in binnen- en buitenland. Om drukte te vermijden, wordt er niet gewandeld op het officiële parcours van de Vierdaagse. Iedere deelnemer stelt dus zijn eigen route van 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer samen. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen rustpunten en medische faciliteiten worden georganiseerd, geldt het advies om een afstand te kiezen die bij jouw conditieniveau past.

Op donderdag is Bruls met veel andere hoogwaardigheidsbekleders bij de herdenking op het Canadese ereveld aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek.

Operation Veritable

Op dit kerkhof liggen voornamelijk Canadese soldaten  die hun leven gaven voor de vrijheid van ons land. Veel van deze soldaten sneuvelden tijdens Operation Veritable (de doorstoot naar het Ruhrgebiet) en de Slag om het Reichswald. Het kerkhof te Groesbeek werd op 4 mei 1947 officieel geopend werd door de toenmalige vorstin van Nederland, koningin Wilhelmina.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen