Vierdaagsefeesten knalt met vuurwerk 

Foto: Waldie Rutten

De tweede en derde dag van de Vierdaagsefeesten zijn ontzettend goed verlopen. Traditiegetrouw zorgde het vuurwerkspektakel ‘Waal in Vlammen’ voor drukte aan beide zijden van de Waal. Festival op ’t Eiland en Smaakmarkt waren dan ook populaire locaties van de zondagavond.

Toch was het  nergens te druk: de politie gaf voor geen enkele locatie het signaal ‘druk’ of ‘vol’ af, in tegenstelling tot de zaterdagavond.

Sfeer van verbroedering

Vele bezoekers van de Vierdaagsefeesten kwamen al ’s middags naar de Nijmeegse binnenstad. De sfeer was er één van verbroedering. Directeur-bestuurder Joris Bouwmeister: “Prachtig om te zien dat er zo’n divers publiek aanwezig was in de stad. Het is echt de kracht van de Vierdaagsefeesten, met bijna 50 verschillende podia van verschillende ondernemers, om mensen van zoveel generaties en zoveel verschillende achtergronden samen te brengen. Zeker op de zondagavond komen velen met de hele familie naar de stad. Die traditie houden we graag in stand, hoewel wij tevens zoeken naar duurzamere alternatieven voor de vuurwerkshow.”

Gevelconcert

Een andere traditie waar mensen uit Nijmegen en wijde omgeving op de zondagavond voor naar de stad komen, is het Gevelconcert op de Grote Markt. 70 Muzikanten zouden na het concert van René le Blanc vanuit de kozijnen in de historische gevels van de Waagh en De Laeckenhal optreden. Technische problemen gooiden echter op het laatste moment roet in het eten. Het optreden is daarom verplaatst naar vanavond, van 23.00 tot 00.30 uur.

Ook bekende artiesten als Emma Heesters (vervanging Mart Hoogkamer), Tino Martin en John de Bever waren populair. De hardstyle-avond bij Matrixx at the Park en het elektronische (live) programma in het nieuwe Park Kronenburg konden tevens rekenen op veel enthousiaste feestgangers.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen