Roze Woensdag: méér dan een groot feest

Foto: Marcel Krijgsman

De woensdag van de Vierdaagsefeesten staat traditiegetrouw in het teken van acceptatie en diversiteit. Dit jaar nog even extra: nog nooit was er zó veel dagprogramma op Roze Woensdag, langs de laatste etappe van de wandelroute die dan door de binnenstad trekt.

Al vroeg op de dag stonden vele feestgangers in hun roze of regenboogoutfit bij de podia van Credible, het Hertogplein, Kelfkensbos Festival, Faberplein, Smaakmarkt, De Regenboog en Grotestraat. Daar stonden vrolijke, kleurrijke artiesten op het podium om de Vierdaagsefeestensfeer te brengen.

Flinke lading glitter

Het publiek, de lopers en de organisatoren zijn enthousiast. “De lopers kleurden Smaakmarkt Labyrinth volledig roze en Honey Honey gooide daar nog een flinke lading glitter overheen! Een dag om niet te vergeten. Rozer kan niet!” aldus Smaakmarkt. Credible: “We worden zó gelukkig van de fantastische energie die er heerst in de stad. Geweldig dat we na drie jaar weer uit de kast mochten komen. De vrijheid werd gevierd in een inclusieve, roze setting. Wat ons betreft: de beste editie aller tijden!”

Pride Walk

Roze Woensdag werd officieel geopend met een Pride Walk door de straten van het Nijmeegse centrum, georganiseerd door Stichting Roze Woensdag. Zij zorgen er samen met Stichting Vierdaagsefeesten voor dat er aandacht is voor maatschappelijke acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap en dat er een breed inhoudelijk programma is op Roze Woensdag, voor bijvoorbeeld jongeren, senioren, vluchtelingen en mensen met een beperking. De eerste editie van de Nijmeegse Pride Walk werd in 2021 gehouden, toen de Vierdaagsefeesten niet door konden gaan. Stichting Roze Woensdag: “We zijn ontzettend blij verrast met het enorme aantal deelnemers van deze eerste editie tijdens de Vierdaagsefeesten.”, Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “Op zo’n moment voel je echt de gastvrijheid en tolerantie van Nijmegen. Die inhoudelijke lading van Roze Woensdag dragen wij als Vierdaagsefeesten graag prominent uit, om zo ons steentje bij te dragen aan een betere wereld”.

Bericht gaat verder onder de foto.

Roze woensdag

Gezellig druk

Later op de avond werden er druktemeldingen afgegeven voor het Faberplein, Matrixx Live aan de Kade, waar Frans Bauer optrad, en Matrixx at the Park, met onder meer Charly Lownoise op het programma. Op veel locaties werd het gezellig druk, nergens werd het te vol en er was voldoende ruimte om van het ene naar het andere podium te komen. Met 42 buitenpodia was dat voor sommigen nog lastig kiezen!

Kelfkensbos Festival

Het nieuwe Kelfkensbos Festival is al de hele week elke avond populair. De organisatie: “We hebben lang nagedacht over de opzet en programmering van het plein, en we zijn ontzettend blij dat het publiek dit weet te waarderen. Elke avond kun je bij ons luidkeels meezingen met de fijnste tijdloze hits. Op Roze Woensdag was het echt de héle dag feest, dat smaakt naar meer. Zij aan zij werd er gedanst tot ’s avonds laat de regen ons afkoelde.”

Veel bezoekers lieten zich niet tegenhouden door de regen rond middernacht. Er werden poncho’s uitgedeeld en er werd fanatiek doorgefeest, want een echte Vierdaagsefeestenvierder doet dat gewoon zeven dagen achter elkaar, ongeacht het weer.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen