Sociaal programma Vierdaagsefeesten voor mensen met en zonder beperking

Foto: Marcel Krijgsman

Vierdaagsefeesten is een vrij en toegankelijk festival voor iedereen. Zo zijn er speciale programma’s voor mensen met en zonder beperking en kun je van vuurwerkshow Waal in Vlammen genieten als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit.

Ook kun je ervaren hoe het is om met minder zicht de Feesten te ervaren.

Uniek Wandelen & Feesten

Op deze speciale unieke wandeling is iedereen welkom. Net als vorige edities is dit een gratis groepswandeling, langs een aantal podia van de Vierdaagsefeesten. De wandeling van ongeveer 9 km is rolstoelvriendelijk en geschikt voor iedereen met en zonder beperking. Ontmoeting staat centraal en iedereen krijgt een feestelijk Uniek Wandelen & Feesten t-shirt, geschonken door sponsor NS. De wandeling begint donderdag 20 juli vanaf 12.00 uur met een gezellige warming-up op het stationsplein, en bezoekt onder meer Stadseiland Stek, om weer nabij het station te eindigen. Er zijn voldoende begeleiders aanwezig om de inclusieve wandeling in goede banen te leiden. Reserveer dus snel je plekje!

De Special Social Club

Smaakmarkt host op zaterdag 15 juli De Special Social Club. Door muziek en feesten voor iedereen toegankelijk te maken, helpen DJ Bobo en MC Perez om deelname aan sociale activiteiten voor mensen met een beperking te vergroten. Kom gezellig langs voor een dansje van 14:00 – 17:00 uur en maak deel uit van iets bijzonders! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Speciale toegang Vuurwerkshow

Van de populaire vuurwerkshow Waal in Vlammen, zondag 16 juli om 22.30 uur, kun je ook genieten als je niet goed ter been bent. Er zijn zestig plekken op de Waalkade en op stadseiland Veur-Lent voor mensen met een beperking en hun begeleiders om de vuurwerkshow te bekijken op een goed toegankelijke en rustigere plek. Zelfs voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte niet uit de auto kunnen, zijn er mogelijkheden. Gezien de beperkte plekken en organisatie is het noodzakelijk je hiervoor uiterlijk 14 juli aan te melden.

Vier de feesten zonder zicht

Stel je voor: je loopt tussen de duizenden mensen die dagelijks de Vierdaagsefeesten bezoeken, maar je ziet helemaal niets. Hoe vind jij de weg in het drukke stadscentrum? Wat als er ineens een podium voor je neus staat? MuZIEum laat je dit ervaren tijdens hun rondleidingen op de Vierdaagsefeesten, op diverse dagen en tijdstippen. In groepjes van 8 ga je samen met een slechtziende op pad.  Je kunt gratis reserveren, zo lang er plek is.

Overige tips

Er zijn dit jaar drie keer zo veel mindervalidetoiletten in de stad te vinden, op 22 locaties. In de app van Vierdaagsefeesten kun je erop filteren in de plattegrond. Bij drukte is hier ook een druktemeter te bekijken, waardoor je makkelijk een rustiger plekje kunt vinden.

Reserveren en aanmelden voor de programma’s kan op Vierdaagsefeesten.nl of via de Vierdaagsefeesten app.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen