Kersten Techniek versterkt Raad van Commissarissen met Brigitte van der Maarel

Foto: Kersten Techniek

Installatietechnisch bedrijf Kersten Techniek uit Elst heeft Brigitte van der Maarel benoemd als lid van de raad van commissarissen (RvC). Met de komst van Van der Maarel is de RvC van Kersten compleet.

In de zomer van 2022 zijn al benoemd Koen Bogers, CEO van netwerkbedrijf Stedin, en Rard Rijcken, investeerder en adviseur op het gebied van de energie- en warmtetransitie.

 

Brede financiële ervaring

Brigitte van der Maarel is Managing Partner van Karmijn Kapitaal. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in private equity, leveraged finance en M&A, opgedaan bij onder andere ABN AMRO, ING en INKEF Capital. Met haar brede financiële ervaring vormt ze een goede aanvulling op de expertise en ervaring van het huidige commissariaat. Brigitte zegt: “Ik kan de commerciële kansen vertalen naar de organisatie en naar de financiën. En vervolgens kan ik Kersten helpen met het verder inrichten van een gezonde financiële organisatie, waaronder het cash flow management en externe financiering. Daarbij spreekt het me aan dat Kersten Techniek een familiebedrijf is. In mijn werk bij Karmijn Kapitaal heb ik vaak te maken met families op een moment van transitie en in die fase zit Kersten ook.” Eerder was Van der Maarel al commissaris bij Meerlanden en InnovationQuarter.

Bijdrage aan energietransitie

Algemeen Directeur Jan Pieter Manschot van Kersten Techniek is blij dat de RvC nu compleet is: “We hebben gezocht naar een goede kandidaat met een financiële achtergrond die past bij ons bedrijf. Die hebben we met Brigitte van der Maarel gevonden. Er liggen grote uitdagingen op het gebied van de elektrificatie- en warmte-transitie, waar wij met deze RvC nog beter onze bijdrage aan kunnen leveren. Zo zijn we in staat om de abstractie van de verduurzaming naar een realistisch plan te vertalen, met haalbare doelen die we daadwerkelijk ook zullen toetsen.”

Over Kersten Techniek

Kersten Techniek is een installatietechnisch bedrijf dat zich richt op de energietransitie, warmtetransitie en technisch beheer. Het bedrijf heeft als missie duurzame grootschalige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties te realiseren voor een fossielvrij 2050. Dit betreft installaties voor woonwijken, woontorens en commerciële gebouwen. Ook is het bedrijf werkzaam op het gebied van elektrificatie, zoals het aansluiten van woonwijken, zonnepanelen en laadpalen op elektriciteitsnetwerken.

Het bedrijf uit het Gelderse Elst heeft 200 medewerkers en heeft hoogwaardige technische kennis in huis op het gebied van elektrotechniek (E), werktuigbouw (W) en Technisch Beheer (B&O).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen