Workshop Regionaal Archief: online zoeken naar familie-oorlogsgeschiedenis

Foto: Regionaal Archief Nijmegen

Online is ontzettend veel informatie over de oorlog en oorlogsslachtoffers te vinden. Zoveel, dat je wellicht niet weet waar te beginnen met zoeken.

Het Regionaal Archief Nijmegen en de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen organiseren daarom op woensdag 21 februari en vrijdag 23 februari om 17.00 uur (tot 18.30 uur) een workshop ‘zoeken’.

Workshop

We laten zien hoe (onder andere) de websites Oorlogsdoden Nijmegen, de Historische Atlas en de Digitale Studiezaal u vanuit huis al een stuk wijzer kunnen maken over de familiegeschiedenis in relatie tot de Tweede Wereldoorlog.

Praktische informatie

De locatie is Regionaal Archief Nijmegen, Mariënburg 27. We beginnen met een algemene presentatie van circa 20 minuten en daarna is er tijd om in te gaan op specifieke zoekvragen van deelnemers. Daarom moet je je aanmelden via [email protected]  – vermeld of je op 21 of 23 februari komt. Er is plek voor maximaal vijftien personen per datum.

Komen deze data niet uit? Kijk eens op Oorlogsdoden Nijmegen! En dinsdag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur kun je altijd binnenlopen bij het Regionaal Archief Nijmegen voor hulp bij (online) zoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen