Startbijeenkomst centrumzijde station op 16 januari

Foto: Nijmegen Nieuws

Op 16 januari vindt een informatieavondplaats over de plannen met het stationsgebied. De bijeenkomst vindt plaats in Poppodium Doornroosje, Stationsplein 11.

Tijdens die bijeenkomst brengen de gemeente Nijmegen, ProRail, NS Stations en de provincie Gelderland belangstellenden op de hoogte van het onderzoek dat ze doen naar hoe het stationsgebied vernieuwd en verbeterd kan worden.

Stationsgebied klaar voor de toekomst

Het aantal reizigers en bewoners in het stationsgebied van Nijmegen neemt de komende jaren toe. Daarom wil de gemeente van de centrumzijde van het station een gebied maken dat klaar is voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen reizen en verblijven. Ook de Rijksoverheid heeft hiervoor geld ter beschikking gesteld.

De gemeente wil tijdens de startbijeenkomst aandachtspunten, zorgen en inzichten van bewoners en betrokkenen horen over het gebied. Daarnaast worden aanwezigen op deze avond geïnformeerd over waar wel en niet over meegedacht kan worden en op welke manier dat kan.

Over welk gebied hebben we het?

De centrumzijde van het station bestaat uit vijf onderdelen, die met elkaar samenhangen. Die worden opgepakt als één geheel.

  • Busstation en bushalte lijn 10
  • Fietsenstallingen onder- en bovengronds
  • Noord-zuid fietsroute
  • Vernieuwde stationshal
  • Voorplein en looproutes tussen stad en station

Waar gaat de avond over?

Het project zit in de verkenningsfase. In deze fase wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om het gebied klaar te maken voor de toekomst. Deze startbijeenkomst is de eerste bijeenkomst van het participatieproces voor deze verkenningsfase. De gemeente neemt de aanwezigen mee in waar het project over gaat, hoe omwonenden tijdens de verkenningsfase betrokken worden en waar ze over mee kunnen denken. Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente halen aandachtspunten, zorgen en inzichten horen over het gebied.

Tijdens deze startbijeenkomst kunnen aanwezigen zich ook opgeven voor een aantal participatiebijeenkomsten in februari en maart. Daarover wordt tijdens de avond meer verteld.

Hoe ziet de avond eruit?

De avond is opgesplitst op in twee rondes:

  1. De vroege ronde begint om 17.30 uur en duurt tot 19.15 uur, inloop vanaf 17.15 uur
  2. De tweede ronde begint om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Het programma is twee keer hetzelfde en houdt in: een gezamenlijk deel met informatie over wat het project inhoudt, wat er het komende jaar gaat gebeuren en omwonenden hierbij betrokken worden. Na het gezamenlijke deel kun je op de informatiemarkt rondlopen en/of aansluiten bij een workshop. Tijdens de workshops is er gelegenheid om met de gemeente en andere bezoekers in gesprek over wat je wilt verbeteren en behouden in het gebied.

Aanmelden

Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig: je krijgt een reminder en de gemeente krijgt een beeld van het aantal bezoekers. Bij aanmelding kun je aangeven naar welke ronde van de bijeenkomst je komt en je opgeven voor een workshop.

Informatie

Datum startbijeenkomst: 16 januari 2023

  • 1e ronde: 17.30 tot 19.15, inloop vanaf 17:15 uur.
  • 2e ronde: 19.45 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Poppodium Doornroosje, Stationsplein 11

Heb je vooraf vragen? Neem dan contact op door een mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen