Twee terugroepacties door winkelketen TK Maxx: boekensteun en gietijzeren grillpan

Foto: TK Maxx

Winkelketen TK Maxx komt met twee verschillende terugroepacties. Het gaat om een gietijzeren grillpan en een minerale boekensteun. De terugroepacties zijn gestart omdat er schadelijke mineralen zijn (boekensteun) en chemicaliën kunnen vrijkomen (grillpan).

Dat kan gebeuren bij verhitting van de pan.

Boekensteun

Eerst de Gele Orpiment Minerale Boekensteun. Dit product bevat een giftig mineraal. Het gaat om het product met de productcode 120573. Deze code is te vinden op de prijssticker en op de kassabon. De boekensteun is te koop aangeboden tussen juni en oktober 2022. Dit product bevat een mineraal dat huidirritatie kan veroorzaken en wat giftig is bij inname of inademing.
Heb je deze boekensteun gekocht? Gebruik deze dan per direct niet meer. Raak de boekensteun niet met bloten handen aan en verpak het in een gesloten verpakking. Breng deze vervolgens terug naar een filiaal van TK Maxx. Je krijgt het aankoopbedrag dan terug. Deze terugroepactie geldt alleen voor het product met bovengenoemde specificaties.

Grillpan tot december vorig jaar verkocht

De grillpan L’Epicure Raw Cast Iron vierkante Grillpan met afmeting 26cm is verkocht tussen februari 2022 en december 2022. De productcodes van de pan zijn 157358, 157366, 172387, 172416, 172442 en 172457. De productcode kun je vinden op het prijskaartje en de kassabon.
Bij het gebruik van de pan kunnen er schadelijke chemicaliën vrijkomen. Stop daarom met het gebruik van deze pan en breng de pan terug naar een filiaal van TK Maxx. Het aankoopbedrag krijg je terug.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze terugroepactie kun je contact opnemen met TK Maxx op telefoonnummer 010 – 711 48 66 of via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen