IJsbaan Triavium weer open voor verenigingen

Foto: IJsbaan Triavium

Wethouder Jean-Paul Broeren en Piwie openden op 10 september samen de ijsbaan van Triavium voor verenigingen. Vanaf 31 oktober zijn ook recreanten welkom op de ijsbaan.

De spelers van ijshockeyvereniging VIJN mochten als eersten het ijs op.

Mooie meevaller

“Echt een mooie meevaller en positief nieuws”, aldus wethouder sport Jean-Paul Broeren. “Het huren van een tijdelijke koelinstallatie maakt het mogelijk om nog eerder op de ijshockeybaan te schaatsen. Hierdoor kunnen verenigingen weer trainen en wedstrijden houden en kunnen recreanten ook weer snel schaatsen in Nijmegen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

IJsbaan Triavium

Tijdelijke koelinstallatie

Doordat levering en installatie van het kapotte onderdeel van de machine die het ijs maakt (de badverdamper) tijd kost,  was het in eerste instantie niet mogelijk om in 2022 nog het ijs op te gaan. Het plan is dat de gehele ijsbaan uiterlijk op 1 januari 2023 weer open kan nadat de badverdamper is geleverd en geïnstalleerd. Het ijs op de ijshockeybaan kan blijven liggen, voor de ringbaan en funbaan komt er nieuw ijs.De ringbaan werd tijdens de sluitingsperiode gebruikt voor skeeleractiviteiten. Verenigingen, zoals de kunstrijders van NSV, trainen buiten (‘droogtraining’). De Nijmeegse Bandy vereniging en ijshockeyvereniging VIJN trainden tijdelijk in Duitsland om zich klaar te maken voor de start van het seizoen.

Recreatieschaatsen

Vanaf 31 oktober zijn ook recreanten weer welkom op de ijsbaan. De funbaan en ringbaan zijn nog gesloten tot januari. In de periode dat alleen de ijshockeybaan beschikbaar is, hanteert Triavium het kortingstarief. Dit is € 6,85 voor volwassenen en € 4,95 voor jeugd tot en met 17 jaar.  Het is ook mogelijk om een abonnement te kopen voor een gereduceerde prijs. De 10-rittenkaarten zijn  op dit moment nog niet beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen