Ontknoping van Nijmeegse fantasytrilogie

Foto: Charlotte Baas

De boekenreeks van schrijfster Charlotte M. Baas speelt zich af op en rondom de campus van de Radboud Universiteit in het hedendaagse Nijmegen.

 Het eerste deel van de trilogie (Verlangen) werd in 2019 gepubliceerd. Nu verschijnt het derde boek (Wanhoop) via de recent opgerichte Stichting OpenUitgeverij, een uitgeverij zonder winstoogmerk, die auteurs ondersteuning biedt bij het publiceren van eigen werk. Charlotte omschrijft het verhaal zelf als “spanning, humor, romantiek en een vleugje fantasy”.

Introductieweken

OntknopingDe spannende en meeslepende serie draait om Danielle van der Meer, een startende studente aan de Nijmeegse Universiteit. Tijdens de introductieweken van haar studie Biologie ontmoet ze Alex Verhaegh, een knappe, mysterieuze jongeman die de leider van een groep Melioren is. Een Melior is het best te vergelijken met een vampier, maar in tegenstelling tot de meest gangbare opvattingen, zijn ze ontwikkeld door evolutie.

Ondanks dat de trilogie nog maar net is afgerond, staat het volgende losstaande verhaal van de schrijfster al gepland voor de zomer van 2022.

Over de schrijfster

Meer informatie over Charlotte M. Baas en haar boeken is te vinden op haar website https://cmbaas.com.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen