Tentoonstelling MIJN geZICHT in Muzieum

Foto: Muzieum

Murk Schaafsma bracht een bijzondere fotoserie tot stand: MIJN geZICHT. Voor dit project maakte hij portretfoto’s van mensen met een oogziekte. Hij ging in gesprek met de geportretteerden: wat zien zij?

Vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Helder, integer en aangrijpend. Bewonder en beluister de twintig portretten en verhalen in het muZIEum.

Hoe zie je jezelf?

De foto’s bestaan uit een normale portretfoto en daarnaast dezelfde foto waarop je ziet wat de persoon ziet wanneer diegene naar zichzelf in de spiegel kijk. Bij iedere set foto’s hangt een kleine handluid- spreker die de je een verhaal vertelt dat samengaat met de foto’s.

Andere zichtervaring

De foto’s laten zien dat twee mensen met dezelfde aan- doening een compleet andere zichtervaring kunnen hebben. De beelden zetten aan tot dialoog tussen mensen met hun visuele beperking en hun omgeving. Mede mogelijk gemaakt door het Oogfonds.

Over het muZieum

Het muZIEum wil, door het publiek een uitzonderlijke en unieke ervaring te bieden, kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking vergroten. Daarnaast wil het muZIEum de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving vergroten.

Een belangrijke missie van het muZIEum is een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het muZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam, voornamelijk als gids tijdens de belevingen. Als ervaringsdeskundigen zijn zij het kloppende hart van de organisatie.

Praktische informatie

Bezoekadres:
Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
T. 024 – 200 10 50
Meer informatie over het muZieum vind je hier.

Reacties

Cookieinstellingen