Herbeleef het Vierdaagse nachtleven met de nieuwe zomerhit van Saint Charlie

Foto: Saint Charlie

Na vijf jaar radiostilte brengt de Nijmeegse band Saint Charlie vandaag hun nieuwe single ‘Searching Souls’ uit. Een zomers upbeat nummer waarmee de band een ode brengt aan het Nijmeegse nachtleven.

Voor volgers van de Vierdaagsefeesten was het nummer vrijdag al te horen in een van de officiële aftermovies van het evenement.

Zomerse stapnacht tijdens de Vierdaagsefeesten

Het nummer is tijdens de eerste zomergolf van de coronapandemie in 2020 opgenomen als een ode aan de week waar zijn hedendaagse wereldwijde faam aan heeft te danken. Zanger Mark van der Mee: “Er liggen voor ons allemaal prachtige herinneringen in het afstruinen van de Nijmeegse nacht tot de zon het maanlicht verdreef, inclusief het uitzwaaien van startende lopers. Die zoektocht naar avontuur en verbinding hebben we in dit nummer verwerkt. Een zomer-anthem dat je direct weer terugbrengt naar de vibe van een zomerse stapnacht.”

Searching Souls

Net als het in 2017 uitgebrachte ‘Lightning Over Velvet Evenings’ is ook Searching Souls opgenomen en gemixt door Guido Aalbers in zijn GieSound-studio in Zwolle. De band heeft na het uitbrengen van dat eerste studioalbum de tijd genomen om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen. Later dit jaar worden meer nieuwe singles verwacht.

‘Searching Souls’ is vanaf nu digitaal te beluisteren op alle online streaming diensten en media zoals Spotifiy, Deezer en TikTok. Alleen Apple Music is het nog aan het bijkomen van de kater, daar wordt de single later deze week verwacht.

Reacties

Cookieinstellingen