La Noche Eterna op 26 april in LUX: dansvoorstelling over de menselijke fascinatie voor de nacht

Foto: LUX, La Noche Eterna

Op woensdag 26 april is de dansvoorstelling La Noche Eterna (De eeuwige nacht) in LUX te zien. Het is een bijzondere samenwerking tussen het virtuoze ensemble Black Pencil en de Braziliaanse choreograaf Samir Calixto over de menselijke fascinatie voor de nacht.

Het mysterie dat de nacht omgeeft en de verbeelding daarvan door de eeuwen heen is het vertrekpunt van de voorstelling La Noche Eterna.

Nacht is het domein van …

De afwisseling van licht en donker in de natuur heeft mensen altijd al gefascineerd. Het is een voorbeeld van de wens om de wereld om ons heen te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is. De nacht is het domein van het onbekende, de bezinning, de dromen en het -letterlijk en figuurlijk- in het duister tasten. De verdringing van de nacht als deel van ons bestaan verstoort een balans, want we hebben het donker nodig om het licht te kunnen zien.
In La Noche Eterna komen twee rode draden in het werk van Samir Calixto samen: de fascinatie voor kunstwerken die onze omgang met universele vragen verdiepen, en zijn expertise in de wisselwerking tussen muziek en dans. Voor dit laatste heeft hij in Black Pencil een perfecte partner gevonden. Het ensemble staat bekend om zijn originaliteit en nieuwsgierigheid, waarbij moeiteloos de grenzen tussen muzikale stijlen en tijdperken worden overgestoken. In La Noche Eterna worden anonieme werken uit de barok verrassend verbonden met hedendaagse componisten als Louis Aguirre en Wim Henderickx.
De Theaterkrant schreef erover: “De toeschouwer blijft achter met een diep gevoel van tevredenheid: de eindeloze nacht heeft zijn heilzame werk gedaan. […] De kleuren die dit ensemble weet voor te toveren, zijn van een buitenaardse kwaliteit.”

Praktische informatie

De voorstelling La Noche Eterna vindt plaats op woensdag 26 april om 20.30 uur in arthouse LUX.
Kaarten kosten €20,00 (student: €10,50) en zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/podium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen