Straattheater in al haar vormen bij Podium aan de Waal 

Foto: De Schoenfabriek

Nadat Podium aan de Waal in de zomer van 2022 ruim 9500 bezoekers trok, is het gratis podiumprogramma op de Waalkade deze zomer terug! Het Italiaanse gezelschap Autoportante Company trapt het podium aan de Waal op zondag 2 juli af.

Dat doen ze met hun act Fuori al Naturale: een combinatie van (koord)dans, acrobatiek en theater.

Alle andere zondagen varieert het programma van circus- en danstheater tot muziek in allerlei vormen en zelfs skate-acts. Van zondag 2 juli tot en met zondag 24 september is er wekelijks een optreden te zien.

Een greep uit de acts

Naast het Italiaanse gezelschap Autoportante, staat er nog meer acrobatiek op het programma. Zo brengt het Juliana Bicycle Team, afkomstig uit Millingen, op 27 augustus een unieke show met fietsacrobatiek. Cie One Shot laat op 10 september een combinatie van acrobatiek, live muziek en dans zien. Met een Chinese paal, ballen, een plank, een boormachine, vijf bijlen, een microfoon, een elektrische gitaar en appels wordt hun evenwicht flink op de proef gesteld. Ook dans(theater)liefhebbers komen aan hun trekken met het energieke danstheater Boom goes the dynamite op 30 juli en de kleurrijke dansvoorstelling Life is short. Buy that dress. Een visueel schouwspel dat ook tot nadenken stemt.

Meekijken en meedoen

Bij veel van de acts die dit jaar geprogrammeerd staan, is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf, tussen de shows door, actief mee te doen. Zo kan het publiek bij het Juliana Bicycle Team op kleine fietsjes rondscheuren en nodigt ook de circusmiddag met Vasim Circus Space & Circus Factory op 17 september uit tot experimenteren met eenwielers, diabolo’s, ballen en koorden. Sommige voorstellingen staan helemaal in het teken van publieksdeelname. Zo is Partout op 9 juli met live muziek en dans speciaal gericht op ontmoeting en verbinding tussen (nieuwe) culturen.

Praktische informatie

‘Podium aan de Waal’ vindt iedere zondagmiddag van juli tot en met september plaats (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het hele programma is te zien op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/podiumaandewaal

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen