Muziekwijk Neerbosch Oost showt haar talent 

Foto: Macondo Dust Band

Op zaterdag 2 maart staan vijf muzikale acts op de planken in het wijkcentrum van Neerbosch Oost. Wat de avond extra bijzonder maakt: het zijn allemaal groepen met mensen uit de wijk.

Heel Nijmegen is uitgenodigd om mee te genieten van het talent van Neerbosch Oost. De optredens beginnen om 19.00 en de entree is gratis.

Live muziek in de wijk

Organisator van de avond zijn een groepje wijkgenoten onder de naam NBO Live. Maaike Jütten: “We willen meer live muziek in de wijk. Toen we een oproep deden voor muzikanten, kwamen we erachter dat er ontzettend veel muzikanten wonen in Neerbosch Oost. Veel meer zelfs dan we op één avond kwijt kunnen.”

Heel Nijmegen is uitgenodigd om mee te genieten van het talent van Neerbosch Oost

Country en Americana

Er is muzikaal van alles te beleven op zaterdag 2 maart. Van country en americana van de Macondo Dust Band tot poppareltjes van Enjoy the Silence. En van akoestisch duo Messingh tot de vermaarde Slagwerkgroep Neerbosch Oost. De avond wordt afgesloten met rockclassics van Moker & the Jets.

Muzikale verwijzingen

In Neerbosch Oost zijn overal muzikale verwijzingen te vinden. Zo heet het wijkcentrum De Schalmei, de basisschool heet Toon en je kan bijvoorbeeld wonen aan de Symfoniestraat, het Trompetstraat of de Tangostraat. “Daar kon livemuziek niet bij missen,” aldus Jütten. “En dat organiseren we natuurlijk gezellig samen met wat buren. Het is een echte muziekwijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen