60 biertappers strijden in Nijmegen om finaleplek voor het Nederlands Kampioenschap Biertappen

Foto: Bianca Blokland, KHN

Op maandag 14 november gaan 80 biertappers uit Nijmegen en de rest van de omgeving vanaf 16:30 met elkaar de strijd aan om een plek te bemachtigen in de finale van het NK Biertappen.

In Brouwerij brouwtoren zijn alle voorbereidingen in volle gang om dit kampioenschap onderdak te bieden.

Programma

16:30 Inschrijven en intappen
17:30 Start selectieronde 1
19:30 Start selectieronde 2
21:30 Start finale
22:30 Winnaar bekend, prijsuitreiking
22:35 Na borrel
23:30 laatste ronde

De jury beoordeelt het getapte bier op onder andere de schuimkraag en de presentatie en nog 34 andere punten. De beste deelnemers worden direct doorgestuurd naar de landelijke op de HORECAVA in Amsterdam.

Stichting Tapwedstrijden

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, het protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op de site tapwedstrijden.nl.

Deelname nog mogelijk

Deelname kost € 10,- en de Brouwerij brouwtoren is vanaf 16:30 tot 23:45 toegankelijk voor zowel deelnemers als toeschouwers die de deelnemers willen aanmoedigen of gewoon om een lekker en (kundig getapt) glas bier te drinken.

Om deel te nemen aan de tapwedstrijd dient u een gratis deelnemersaccount aan te maken en u vervolgens aan te melden bij de wedstrijd. Er kunnen maximaal 60 deelnemers meedoen.

De inschatting is dat er rond 22:30 uur bekend is wie zichzelf de rest van het jaar de beste tapper van Nijmegen mag noemen.

60 biertappers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen