Primeur in Nederland: eerste innovatieve rolstoel specifieke skilldag

Foto: Gelderse Sport Federatie

Sportcentrum Papendal heeft op zondag 29 januari (10.00 – 13.00 uur) de primeur om gastheer te zijn van de eerste rolstoel specifieke skilldag. Dit evenement voor rolstoelsporters wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie.

Dat gebeurt in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation, Wheelchair skillsteam en Basketball Experience Nederland.

Er hebben zich inmiddels al meer dan 30 enthousiaste rolstoelsporters tussen de acht en dertig jaar aangemeld. Ben jij ook rolstoelgebruiker? Je bent van harte welkom om mee te doen.

Innovatie door gebruik sensoren

Op deze dag gaan de genoemde partijen sport specifieke rolstoelvaardigheden, rolstoelbehendigheid en trainingsvormen meegeven aan de opgegeven deelnemers. Belangrijk element voor de rolstoelsporters is dat zij deze onderdelen vervolgens zelf in de thuissituatie kunnen toepassen om beter te kunnen worden in hun sport. Onder leiding van enkele ervaren (paralympische) trainers en rolstoelsporters worden tijdens de trainingen de onder meer de volgende skills getest: snelheid, balans, starten en stoppen, keren en draaien. Skills die voor alle rolstoelsporten handig zijn.

Metingen met sensoren

Bij deze testen wordt gebruik gemaakt van speciaal door Basketball Experience Nederland mee-ontwikkelde sensoren. Deze sensoren worden in de wielen geplaatst waardoor interessante metingen gedaan kunnen worden, variërend van snelheid tot hartslag. De resultaten van de deelnemers worden deze dag vergeleken met die van bijvoorbeeld  paralympiërs. Met het project ‘WE the Wheeled Experience’, met als doel de sportbeleving te vergroten leverde de stichting zelfs een innovatieprijs op.

Aanmelding en informatie

Wil je aanwezig zijn bij dit innovatieve sportmoment? Meld je aan hier. De locatie is: Sporthal West Papendal, Papendallaan 9, Arnhem.
Wij verwelkomen je graag op zondagochtend 29 januari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen