Lux viert de kracht en strijdbaarheid van vrouwen op Internationale Vrouwendag

Foto: Lux

Zwak, overgevoelig, slet, hoerig maar ook krachtig, mooi, strijdlustig en slim. Vrouwen worden van alles genoemd. En moeten van alles zijn. Bovenal is het niet altijd makkelijk om vrouw te zijn, soms is het vooral knap beroerd.

Op woensdag 8 maart wordt in LUX Internationale Vrouwendag gevierd. De filmzalen, Café LUX én de theaterzaal staan in het teken van vrouwen. De vrouwelijke kracht en strijdbaarheid worden geëerd, daarnaast wordt gekeken naar alle aspecten waar nog veel verandering nodig is.

TeddieTalks

Het programma start al op 7 maart met theaterspektakel Nouveau Fuck (naar het manifest van Stella Bergsma). Op 8 maart vind je in Lux een uitgebreid filmprogramma. Daarnaast zijn er TeddieTalks in samenwerking met Bep Magazine, CatCalls en een interactieve ervaring over vrouwelijkheid. Verder kun je in het voorcafé genieten van de kunsten van Naaistreek en diverse merchandise vinden.

Het filmprogramma

Onder andere te zien is de in Kenia verboden Rafiki, de film toont het leven van twee jonge meiden uit Nairobi die tot hun eigen verrassing verliefd op elkaar worden. Uit angst voor de reacties en omdat homoseksualiteit strafbaar is in Kenia, proberen ze hun liefde geheim te houden. Daarnaast zijn er nog 14 andere films te zien van vrouwelijke regisseurs. Bekijk hier het volledige programma.

Theatervoorstelling van Cat Smits Company

Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij zijn. Daarover gaat de voorstelling Nouveau Fuck, naar het gelijknamig manifest van Stella Bergsma. Theatermaker Cat Smits vertaalde het manifest in een beelden theaterspektakel, met film, tekst, muziek en poppenspel, gespeeld door Meike van den Akker en Smits zelf.

Alle facetten van vrouwelijkheid

In deze ervaring is er ruimte voor ontmoeting, onderzoek, beweging, geluid en stilte. In verschillende cirkels wordt het vrouwelijk lichaam, intuïtie, mannelijke & vrouwelijke energie en vrouwelijk voorouderschap onderzocht en besproken onder leiding van vier vrouwen.

Meer informatie over de films, programma’s en tickets kun je vinden op de website van Lux.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen