112

Achttien maanden cel voor inbraken en diefstallen in Nijmegen

Foto: Pixabay

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tot een gevangenisstraf van achttien maanden.  De man maakte zich in een korte periode schuldig aan meerdere diefstallen.

De man pleegde tussen 31 oktober 2022 en 9 november 2022 meerdere diefstallen in Nijmegen. Hij nam onder andere een rugtas, telefoon en een computer uit een sportschool mee. Verder stal de man verscheidene goederen uit zes verschillende woningen. De politie kwam de man op het spoor, omdat zij hem herkenden op camerabeelden van de woningen en de sportschool.

Eigen gewin

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij spullen uit de woningen van de slachtoffers heeft weggenomen. Het is voor de slachtoffers erg onaangenaam om te leven in de wetenschap dat een vreemde in hun woning is geweest. De eigen woning is bij uitstek een plaats waar zij zich veilig zouden moeten kunnen voelen. De man hield alleen rekening met zichzelf om er financieel beter op te worden.

Opnieuw in de fout

De man pleegde in het verleden al vaker diefstallen. De in het verleden opgelegde straffen en maatregelen – waaronder een paar forse gevangenisstraffen en twee ISD-maatregelen – weerhielden hem er niet van om opnieuw diefstallen te begaan. De rechtbank legt hem daarom een forse gevangenisstraf op van achttien maanden. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Daarbij moet de man aan meerdere slachtoffers een schadevergoeding betalen. Het gaat hier om een bedrag van ruim 3.200 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen