Stevens Stadscross: morgenavond 1800 lopers door Nijmeegse binnenstad

Foto: Stichting Zevenheuvelenloop

Nijmegen is morgenavond het toneel van de Stevens Stadscross. 1.800 lopers staan aan de start in het Kronenburgerpark en rennen daarna door en langs allerlei gebouwen in de Nijmeegse binnenstad.

De Stevens Stadscross start op zaterdag 18 maart om 21.00 uur. De organisatie is in handen van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Uitdagend parcours van 7 kilometer

Op zaterdagavond trappen de Stadscrossers het weekend af. De deelnemers aan de Stevens Stadscross krijgen een uitdagend parcours van 7 kilometer voor hun voeten. De route gaat dwars door de Nijmeegse binnenstad, over trappen, door gebouwen en draait een ronde door de verlichte carrousel in het Hunnerpark.

Aanmoedigen op de Grotestraaat

Een van de hoogtepunten van de spectaculaire cross is de De Amazing Discoveries Stage van InScience. In de speciale dome van wetenschapsfilmfestival inScience zien de lopers een bijzondere korte film over hardlopen. Op de Grotestraat treedt Kim Sera samen met een gitarist op om de lopers een steuntje in de rug te geven in de laatste meters richting de finish. Voor publiek een mooie plek om de deelnemers aan te moedigen.

Voor meer informatie zie: Stevens Stadscross.

 

Reacties

Cookieinstellingen